Samen ondernemen in het dorp Zeeland; dienstverleningbouwtechniekdetailhandelhorecagezondheidoverig
Zeeland krijgt maandelijkse streekmarkt 'Oerlekker Maashorst'
13 juni 2018

Arenalokaal.nl

Met ingang van komende zomer wordt in het centrum van Zeeland iedere maand een streekmarkt georganiseerd onder het motto ‘Oerlekker Maashorst’. “Het moet een sfeervolle, op food gerichte belevingsmarkt worden waar lokale ondernemers en boeren uit De Maashorst hun producten presenteren en verkopen”, vertelt John Eijsermans, voorzitter van de Zeelandse ondernemersvereniging (ZOV) en een van de initiatiefnemers. De streekmarkt wordt in de periode mei-oktober één zaterdag per maand gehouden op het Kerkplein in Zeeland.

De streekmarkt ‘Oerlekker Maashorst’ is een initiatief van de actieve Zeelandse (horeca)ondernemers Rob Neijts (Herberg D’n Brouwer), Jos van den Broek (De Pastorie/Het Witte Huis), Harold van Tiel (Ambianz) en John Eijsermans (Jumbo). Het viertal werkt daarbij nauw samen met Marij van der Leest van Platform Toerisme Landerd en voormalig marktmeester van Uden Richard Tonies.

‘Groots opgezet’
“Het is de bedoeling dat het een groots opgezette kwaliteitsmarkt wordt die zowel voor toeristen als voor mensen uit de omgeving aantrekkelijk en herkenbaar is”, schetst John Eijsermans de ambitieuze plannen. Food vormt daarbij de rode draad, geeft hij aan. “Het is een verkoopmarkt voor lokale ondernemers aangevuld met allerlei Maashorst-gerelateerde producten van boeren uit de omgeving. We willen daarbij met telkens wisselende thema’s werken. Denk bijvoorbeeld aan het thema barbecue in de zomer en bokbier in oktober. Je kunt van alles ophangen aan zo’n markt.”

Toeristische trekpleister
Het organiseren van de streekmarkt ‘Oerlekker Maashorst’ sluit naadloos aan op het streven van de Zeelandse ondernemers om het dorp steeds nadrukkelijker te profileren als toeristische trekpleister. John Eijsermans: “Niet alleen voor toeristen willen we Zeeland steeds beter op de kaart zetten, ook voor de mensen uit onze eigen omgeving willen we de levendigheid in het dorp vergroten.”

ZOV investeert
In dat kader past ook de investering van 12.000 euro die de ZOV doet ten behoeve van de dorpsverfraaiing van Zeeland. Dankzij deze financiële injectie komt er nieuwe sfeerverlichting en worden in het gehele centrum (tot en met de locaties Gompie en Zonnenberg Schoen- & Sportmode) bloembakken opgehangen. “Daarnaast komen er op diverse plekken infobanieren te hangen om de toeristische uitstraling van Zeeland verder te vergroten”, geeft John Eijsermans aan.