Uitnodiging Politiek Cafe voor ondernemers op 7 maart
27 februari 2018

Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart as. organiseren MKB Schaijk/Reek en de Zeelandse Ondernemers Vereniging gezamenlijk een politiek café. Alle lijsttrekkers van deelnemende politieke partijen zullen aanwezig zijn.
Doel van deze avond is om aan de hand van een 6-tal stellingen inzicht te krijgen in standpunten van de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing.

De avond bestaat uit 2 delen.
Het eerste deel (aanvang 17:30 uur) bestaat uit ronde tafel gesprekken van 6 x 15 minuten. Er zijn 6 tafels met een vaste tafelvoorzitter en één specifieke stelling. Voor deelname aan het eerste deel kunt u zich aanmelden via; aanmelden@zeelandseondernemersvereniging.nl

Het tweede deel van de avond, vanaf 19.30 uur, bestaat uit een plenaire discussie met de lijsttrekkers van de politieke partijen. Daarbij worden de conclusies van de stellingen van de eerste ronde besproken. Voor dit deel van het programma is aanmelden niet nodig.

De stellingen
Stelling 1
Gemeente Landerd voert een duidelijk beleid met betrekking tot de invulling van industrieterreinen.

Stelling 2
Landerd moet op basis van gelijkwaardigheid samen met Uden een nieuwe Maashorstgemeente gaan vormen.

Stelling 3
Bedrijfsactiviteiten aan huis is oneerlijke concurrentie voor ondernemers in het centrum.

Stelling 4
Agrarische leegstand moet ingevuld worden met recreatie-activiteiten.

Stelling 5
Ontwikkeling van de dorpskernen van Landerd moet gericht zijn op beleving.

Stelling 6
Natuurgebied de Maashorst is niet voor andere activiteiten dan recreatie en toerisme.

Politiek Café Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Datum: Woensdag 7 maart
Locatie: Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20, Reek

17:00 uur Inloop.
 17:30 uur Aanvang 1e deel programma.
 17:30 - 19:00 uur Ronde tafel gesprekken van 6 x 15 minuten. 6 tafels met vaste tafelvoorzitter en één specifieke stelling.
 19:00 - 19:30 Pauze / buffet.
 19:30 uur Aanvang 2e deel programma.
 19:30 - 21:00 uur Plenaire discussie met lijsttrekkers politieke partijen. Bespreken conclusie stellingen van tafelvoorzitters ronde tafels.
 ca. 21:00 uur Einde discussie / borrel.

De plenaire discussie zal geleid worden door Theo de Veer.
Landerd TV zal bij het tweede deel van deze avond aanwezig zijn om opnames te maken.